Kyckling Africana med ris

Som ni kanske har märkt (eller så har ni inte det) så är kyckling väldigt populärt hos oss. Det funkar till allt verkligen och är toppengott i alla dess former! Steka, fritera, koka, grilla, ungsrosta. Gott gott gott. 
Africana är också (utöver dadel-kycklingen jag lagar minst 1 gång/vecka) en stor favorit. Curry tillsammans med den goda mjuka löken, banan, nötter och mango chutney. Kan inte bli annat än helt underbart!

När jag lagar mat så använder jag aldrig mått och nästan aldrig recept. Jag lagar på måfå och blandar i/ använder så mycket jag tror så det blir alltid så svårt när jag ska skriva ner hur mycket allt ska vara. Mina recept är typ alltid ungefärliga så ni som läser (typ 3 stycken) vet!
 
Africana, 4 pers
4-5 kycklingfiléer
salt och peppar
5msk curry
2st gullök
5dl grädde
4msk mango chutney
4tsk tomatpuré
2-3msk kycklingfond

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek, inte genomstek dom men bryn de inte heller utan kör på ett mellanting, och krydda med S&P. Skär löken i små bitar och stek i en annan panna i smör tillsammans med 3msk av curryn. När kycklingarna stekts så lägg över de i pannan med lök. Häll på grädde, mango chutney, tomatpuré, resten av curryn och kycklingfond och blanda. Låt koka upp och smaka av. Tillsätt yttligare om något behövs. 
Behövs fyllighet (så att smaken blir "rund"), använd kycklingfond
Smakar det mesigt, använd mango chutney och/eller curry
Behövs mer färg eller smak(inte "stark" smak), använd tomatpuré
Låt koka länge, jag brukar koka min minst 1h. Då blandar sig smakerna och allt blir godare. 
Servera tillsammans med ris och sallad. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0